Nog even over mijn eetbare cadeautje uit deze post. Een 'kweek je eigen champignons-baaltje' van Casa Foresta, zo leuk! Je krijgt een postorder kweekstronk in een (best beetje viezige) plastic zak aangeleverd, in een grappige doos vol aanlokkende teksten die je vingers al doen jeuken. Meteen ermee van start. En dat is zo makkelijk: het baaltje op een bord en de volgende dag zie je de paddestoelen (in dit geval shiitakes) al ontspruiten. Een kleine twee weekjes lang heb je een leuk groeiproces te bekijken en vervolgens een flink bord vol oogst!
En ik moet zeggen: de shiitakesoep die we maakten van deze zelfgekweekte hoedjes, érg lekker... de paddenstoelen zacht en sponzig, meer bite dan van die uit de winkel!
Nu op voor de tweede ronde. Je kunt het baaltje 24 uur in een emmer
water ondergedompeld houden (nog een aardig karwei, want het ding wil
drijven) en weer op het bord zetten en dan begint alles weer opnieuw.
Deze 24 uur is trouwens ook het enige moment dat de kwekerij stinkt, heb
ik gemerkt (en hoe)... Ik ben benieuwd naar de nieuwe oogst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten